Sposób przygotowania:
Babka z matcha i syropem kukurydzianym
Białka oddzielić od żółtek a potem żółtka utrzeć razem z miękkim masłem.
Następnie do tych żółtek wlać syrop o wymieszać.
Potem dodać kolejno mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mleko i znów połączyć składniki.
Białka ubić na sztywno a potem powstałą pianę połączyć delikatnie z ciastem.
Do formy na babkę z kominkiem wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełożyć połowę ciasta a do pozostałej części dodać matcha i delikatnie wymieszać.
Na jasne ciasto wyłożyć to ciemniejsze i lekko przemieszać za pomocą patyczka do szaszłyków.
Babkę piec około 45-50 minut do suchego patyczka a potem wyjąć z formy, przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Następnie do tych żółtek wlać syrop o wymieszać.
Potem dodać kolejno mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mleko i znów połączyć składniki.
Białka ubić na sztywno a potem powstałą pianę połączyć delikatnie z ciastem.
Do formy na babkę z kominkiem wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełożyć połowę ciasta a do pozostałej części dodać matcha i delikatnie wymieszać.
Na jasne ciasto wyłożyć to ciemniejsze i lekko przemieszać za pomocą patyczka do szaszłyków.
Babkę piec około 45-50 minut do suchego patyczka a potem wyjąć z formy, przestudzić i posypać cukrem pudrem.