Sposób przygotowania:
Herbaciany domek (babka) z rodzynkami
Herbatę zaparzyć we wrzącej wodzie, pozostawić do ostygnięcia. Rodzynki sparzyć. Masło utrzeć z cukrem do puszystości, dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Dodawać na zmianę ostudzoną herbatę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dobrze zmiksować. Na koniec wsypać sparzone wcześniej rodzynki oraz ekstrakt waniliowy, wymieszać. Masę przelać do formy w kształcie domku (można zastąpić inną, np. formą na babkę z kominkiem) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w 170st.C około 40 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostudzenia. Ostudzony domek (babkę) delikatnie wyjąć z formy i dowolnie udekorować. Smacznego!
![Herbaciany domek (babka) z rodzynkami Herbaciany domek (babka) z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/herbaciany-domek-babka-z-rodzynkami-344498.jpg)
![Herbaciany domek (babka) z rodzynkami Herbaciany domek (babka) z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/herbaciany-domek-babka-z-rodzynkami-344499.jpg)
![Herbaciany domek (babka) z rodzynkami Herbaciany domek (babka) z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/herbaciany-domek-babka-z-rodzynkami-344500.jpg)
marietta