krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Babka z płucek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Babka z płucek

Składniki:

Babka z płucek

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z płucek
Płucka ugotować w zupie i przepuścić przez maszynkę wraz z ugotowanymi w łupinach i obranymi kartoflami i przemarzoną cebulą .Utrzeć masę , osolić , dodać trochę gałki muszkatołowej .Wbić 2 całe jajka .Wyrobić.Rondelek lub foremkę ogniotrwałą wysmarować tłuszczem , wysypać tartą bułką , włożyć masę i upiec w średnio gorącym piekarniku .Wyłożyć na półmisek i dodać kiszoną kapustą albo ogórkami

Tagi:

jajko tarta jajka