szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Babka ze słodkich i gorzkich migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna babka z gorzkich i słodkich migdałów

Babka ze słodkich i gorzkich migdałów

Składniki:

Babka ze słodkich i gorzkich migdałów

 

Sposób przygotowania:

Babka ze słodkich i gorzkich migdałów
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubic na sztywną piane. Migdały sparzyć, obrać i posiekać po czym wymieszać z białkiem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości i wtedy dodać sparzone migdały oraz piane z białek. Całość delikatne połączyć. Forme do pieczenia babek nasmarować masłem i posypać bułka tartą. Przelać ciasto do formy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka