annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Babka Zeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klasyczna babeczka... puszysta i mięciutka :)

Babka Zeberka

Składniki:

Babka Zeberka

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 1 szklanka oleju
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Babka Zeberka
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, wodę mineralną i olej. Ciasto podzielić na pół do jednego dodać 2 łyżki kakao, do drugiego 2 łyżki mąki. Tortownice wysmarować tłuszczem wysypać bułka tartą; ciasto chochla na przemian wlewać do środka. Piec 60 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka