Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Babka - Zebra

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rozpływa się w ustach...pyszna nie tylko na wielkanocny stół

Babka - Zebra

Składniki:

Babka - Zebra

 

  • 5 jajek
  • 1 i 0,5 szklanki cukru
  • 2 i 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • PONADTO
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Babka - Zebra
Jajka utrzeć z cukrem,dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i ucierać.Pod koniec dodać olej i wodę,nadal miksować.Po utarciu ciasto podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę.Do wysmarowanej formy keksowej wlewać na przemian po ok.3 łyżki ciasta kakaowego i białego.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.60 min. w temp.170-180 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka