renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 376]

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny letni obiad z sezonowych warzyw i delikatnej kaszy kuskus wzbogacony kiełbaskami. Polecam !!!

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami

 

  • 100 g kaszy kuskus
  • 1 mała cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 400 gram pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
  • 4 cienkie kiełbaski
  • kilka plastrów sera żółtego
  • 3-4 duże papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami

Etap 1

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami
Kaszę kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Kaszę kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie dodać pokrojona cebulę, natkę pietruszki i pomidorki.

Etap 2

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami
Nastepnie pokroić kiełbaski w plasterki.

Następnie dodać kiełbaski pokrojone w plasterki, doprawić sola i pieprzem.

Etap 3

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami
Cały farsz wymieszać i nadziewać nim papryki.

Wymieszać cały farsz, na koniec dodać oliwę z oliwek i nadziewać papryki.

Etap 4

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami
Papryki z serem żółtym na wierzchu zapiekać.

Na każdą paprykę położyć plaster sera żółtego i zapiekać w 180 stopniach przez 30 minut.

Etap 5

Papryka faszerowana kaszą i pomidorkami
Pod koniec zapiekania można zwiększyć temperaturę na 200 stopni.

Pod koniec zapiekania można zwiększyć temperaturę na 200 stopni.