Sposób przygotowania:
Ryba po hiszpańskuETAP 1:
Filety z pangi rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody.
ETAP 2:
Następnie filety przyprawiamy z ob. stron solą oraz pieprzem i kroimy na mniejsze kawałki (filet na 3-4 kawałki).
ETAP 3:
Kawałki ryby maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 4:
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
ETAP 5:
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
ETAP 6:
Osobno odkładamy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
ETAP 7:
W garnku zagotowujemy składniki zalewy tj: olej, ocet, cukier, koncentrat pomidorowy, ketchup, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz.
ETAP 8:
Cebulę i paprykę zalewamy gorącą zalewą. Mieszamy, po 5-10 minutach dodajemy ogórki konserwowe i ponownie mieszamy.
ETAP 9:
W naczyniu (ja użyłam wiaderka) układamy rybę , wlewając miedzy kawałki zalewę. Odstawiamy w chłodne miejsce.