gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1294]

Ryba po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowana ryba o hiszpańsku najlepsza jest po dwóch dniach, kiedy już dobrze przejdzie. Polecam.

Ryba po hiszpańsku

Składniki:

Ryba po hiszpańsku

 

Zalewa

Sposób przygotowania:

Ryba po hiszpańsku

ETAP 1:

Ryba po hiszpańsku
Rozmrożone filety rybne osuszamy z nadmiaru wody

Filety z pangi rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody.

ETAP 2:

Ryba po hiszpańsku
Po przyprawieniu ryby kroimy ją na mniejsze kawałki.

Następnie filety przyprawiamy z ob. stron solą oraz pieprzem i kroimy na mniejsze kawałki (filet na 3-4 kawałki).

ETAP 3:

Ryba po hiszpańsku
Kawałki ryby panierujemy w jajku i bułce tartej

Kawałki ryby maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Ryba po hiszpańsku
Kawałi ryby smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

ETAP 5:

Ryba po hiszpańsku
Obraną cebulę i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę.

Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.

ETAP 6:

Ryba po hiszpańsku
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, odkładamy.

Osobno odkładamy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

ETAP 7:

Ryba po hiszpańsku
Składniki zalewy oprócz warzyw zagotowujemy.

W garnku zagotowujemy składniki zalewy tj: olej, ocet, cukier, koncentrat pomidorowy, ketchup, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz.

ETAP 8:

Ryba po hiszpańsku
Zalewę mieszamy z pokrojonymi warzywami.

Cebulę i paprykę zalewamy gorącą zalewą. Mieszamy, po 5-10 minutach dodajemy ogórki konserwowe i ponownie mieszamy.

ETAP 9:

Ryba po hiszpańsku
Rybę układamy w naczyniu i zalewamy zalewą z warzywami.

W naczyniu (ja użyłam wiaderka) układamy rybę , wlewając miedzy kawałki zalewę. Odstawiamy w chłodne miejsce.