Sposób przygotowania:
Babki bananowe
1. Banany rozgnieć widelcem. Dodaj olej, jajko, cukier i dokładnie wymieszaj.
2. Mąkę połącz z sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Porcjami dodawaj do masy bananowej, mieszaj.
3. Przygotowane ciasto wyłóż do papilotek lub do silikonowej formy.
4. Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 20-25 min. Po ostygnięciu polej babeczki lukrem lub posyp cukrem pudrem.
2. Mąkę połącz z sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Porcjami dodawaj do masy bananowej, mieszaj.
3. Przygotowane ciasto wyłóż do papilotek lub do silikonowej formy.
4. Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 20-25 min. Po ostygnięciu polej babeczki lukrem lub posyp cukrem pudrem.