zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Babki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jak zrobić szybkie i smaczne babeczki bananowe krok po kroku.

Babki bananowe

Składniki:

Babki bananowe

 

  • Oto składniki na 12 babeczek:
  • 3-4 dojrzałe banany
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 szklanki maki pszennej
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Babki bananowe
1. Banany rozgnieć widelcem. Dodaj olej, jajko, cukier i dokładnie wymieszaj.

2. Mąkę połącz z sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Porcjami dodawaj do masy bananowej, mieszaj.

3. Przygotowane ciasto wyłóż do papilotek lub do silikonowej formy.

4. Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 20-25 min. Po ostygnięciu polej babeczki lukrem lub posyp cukrem pudrem.