Sposób przygotowania:
Babki z makaronu
Makaron ugotować al dente zgodnie z opisem na opakowaniu (ok. 6 minut). Odcedzić i pozostawić do lekkiego ostygnięcia. Różyczki brokuła umyć i gotować na parze lub w niewielkiej ilości wrzącej wody przez 5-6 minut. Ostudzić i pokroić na małe kawałeczki.Ser feta pokroić w drobną kostkę. W misce umieścić makaron, pokrojone brokuły, ser feta oraz starty żółty ser, rozgnieciony ząbek czosnku, łyżkę jogurtu oraz przyprawy i wymieszać. Silikonowe foremki posmarować cieniutko olejem. Wypełnić je przygotowanym makaronem, "przyklepując" go dokładnie łyżką.Napełnione foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 10 min. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie przełożyć foremkę na talerz (do góry dnem) i delikatnie ją usunąć.Smacznego!