SUPERPRZEPIS

Bagietka bazyliowo - czosnkowa

  • 3
  • EwelinaP
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 15
Bagietka bazyliowo - czosnkowa Więcej zdjęć (2)

Bagietka to wyśmienita przekąska z dużą ilością bazylii oraz idealny dodatek do dań grillowych :) :)

Składniki:

Bagietka bazyliowo - czosnkowa

 

Sposób przygotowania:

Bagietka bazyliowo - czosnkowa

ETAP 1:

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA
zmiksować w malakserze do konsystencji pesto

W malakserze zmiksować bazylię, czosnek, koper. Następnie wymieszać z masłem i doprawić solą i pieprzem.

ETAP 2:

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA
Żółty ser zetrzeć na dużych oczkach tarki

Żółty ser zetrzeć na tarce.

ETAP 3:

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA
bagietkę ponacinać ale nie do końca następnie posmarować

Bagietkę ponacinać w odstępach 1,5-2 cm ale nie przekrawać do końca.

ETAP 4:

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA
każdą kromkę bagietki posmarować ziołowym masłem

Ponacinaną bagietkę posmarować kromki z każdej strony masłem z ziołami następnie wypełnić żółtym serem.

ETAP 5:

BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA
piec zawiniętą w foli aluminiowej przez około 10-15 minut

Nafaszerowaną bagietkę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 10-15 minut aż się zrumienią.