Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Bagietka caprese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna bagietka zapieczona z cukinią, pomidorem i serem mozzarella, posypana bazylią, podana ze świeżymi listkami bazylii.

Bagietka caprese

Składniki:

Bagietka caprese

 

Sposób przygotowania:

Bagietka caprese
Przecinamy bagietki wzdłuż i smarujemy je masłem.

Cukinię oraz pomidory myjemy, kroimy w plasterki. Kroimy także ser mozarella. Układamy na kawałkach bagietki mozarellę i warzywa.

Oprószamy odrobiną soli, bazylią i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy bagietki i pieczemy około 7 minut, aż ser się rozpuści, a bułka lekko zarumieni.