Sposób przygotowania:
Bagietka caprese
Przecinamy bagietki wzdłuż i smarujemy je masłem.
Cukinię oraz pomidory myjemy, kroimy w plasterki. Kroimy także ser mozarella. Układamy na kawałkach bagietki mozarellę i warzywa.
Oprószamy odrobiną soli, bazylią i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy bagietki i pieczemy około 7 minut, aż ser się rozpuści, a bułka lekko zarumieni.
Cukinię oraz pomidory myjemy, kroimy w plasterki. Kroimy także ser mozarella. Układamy na kawałkach bagietki mozarellę i warzywa.
Oprószamy odrobiną soli, bazylią i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy bagietki i pieczemy około 7 minut, aż ser się rozpuści, a bułka lekko zarumieni.