MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Bruschetta Caprese

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki sposób na proste śniadanie we włoskim stylu

Bruschetta Caprese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta Caprese

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta Caprese
Pomidora umyć, a następnie sparzyć gorącą wodą. Zdjąć z niego skórkę i pokroić w kosteczkę. Ser mozarella odsączyć i połowę kulki pokroić również w niewielką kostkę. Dodać kilka listków świeżej opłukanej i osuszonej bazylii. Całość doprawić szczyptą soli, odrobiną oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i odstawić na chwilę, żeby smaki lekko się przegryzły. Tymczasem bagietkę przekroic na pół i podpiec w piekarniku. Kiedy będzie rumiana wyjąć na talerzyk, nałożyć pomidory z mozarellą i podawać od razu.
Bruschetta Caprese
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić
Bruschetta Caprese
Do pokrojonego pomidora dodać ser mozarella
Bruschetta Caprese
Doprawić całość bazylią, pieprzem, solą i oliwą
Bruschetta Caprese
Bagietki przekroić na pół i zrumienić w piekarniku

Tagi:

sery ser