Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zapiekanka na bagietce pełnoziarnistej z tuńczykiem i oliwkami zasmakuje niejednemu smakoszowi :)

Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem

 

  • Bagietka lub bułka pełnoziarnista / razowa
  • 6 pieczarek
  • ogórek konserwowy
  • 8 oliwek
  • tuńczyk w sosie własnym
  • żółty ser
  • szczypiorek
  • sos pikantny np gyros bądź chili
  • ketchup
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce. Pieczarki obieramy. Kroimy w plasterki: ogórka, pieczarki i oliwki. Szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka rozdrabniamy na mniejsze kawałeczki. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pieczarki, dodajemy szczyptę soli i dusimy do miękkości. Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, następnie nakładamy gorące pieczarki, kawałki tuńczyka, plasterki ogórka i oliwek, Zapiekamy w piekarniku bądź mikrofali do roztopienia sera, Polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem
Niezbędne składniki do przygotowania pysznej zapiekanki
Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem
Przekrojoną baietkę smarujemy pikantnym sosem, na tarce ścieramy ser, ogórka,oliwki i pieczarki kroimy w cieniutkie platserki
Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem
Na posamrowaną sosem bagietkę nakładamy starty ser i podduszone do miekkości pieczarki
Bagietka pełnoziarnista z tuńczykiem
.. następnie układamy kawałki tuńczyka, plasterki ogórka i oliwek .. zapiekamy i gotowe :) smacznego :)