Sposób przygotowania:
Bagietka z warzywami i serem
Cukinię sałatę pomidory i natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą ,zostawić na ręczniku kuchennym do obcieknięcia. Następnie pokroić cukinię i pomidora w plasterki średniej grubości tak samo ser żółty.
Bagietkę przekroić wzdłuż ,każdą posmarować masełkiem .Na bułeczkach rozłożyć ser cukinię i pomidory,posypać solą do smaku pieprzem i szczyptą czubrycy zielonej . Ułożyć w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym i zapiekać około 7 min w temp 200*
Cebulki czerwone obrać posiekać drobniutko , dodać sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszać wszystko razem,doprawiając solą i pieprzem czarnym do smaku.
Tak przygotowaną pastę rozłożyć na ciepłych bagietkach. Udekorować sałatą na talerzu i jeść.Do tego kubek gorącej herbaty z cytryną ... Pycha!
Bagietkę przekroić wzdłuż ,każdą posmarować masełkiem .Na bułeczkach rozłożyć ser cukinię i pomidory,posypać solą do smaku pieprzem i szczyptą czubrycy zielonej . Ułożyć w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym i zapiekać około 7 min w temp 200*
Cebulki czerwone obrać posiekać drobniutko , dodać sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszać wszystko razem,doprawiając solą i pieprzem czarnym do smaku.
Tak przygotowaną pastę rozłożyć na ciepłych bagietkach. Udekorować sałatą na talerzu i jeść.Do tego kubek gorącej herbaty z cytryną ... Pycha!