ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Bagietki czosnkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska lub dodatek do sałatek

Bagietki czosnkowe

Składniki:

Bagietki czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Bagietki czosnkowe
Bagietki kroimy na krótsze odcinki. Każdy fragment nacinamy kilkakrotnie ukośnie na górnej powierzchni bagietki (robimy podobnie jak przy nacinaniu kiełbasek na grilla). W każdą szczelinę wkładamy mały kawałeczek masła, kostkę sera lazur (o wymiarach mniej więcej 1x1x1 cm) i posypujemy to mieszanką 3 przypraw: oregano, tymianek i bazylia. Tak przygotowane bagietki układamy na blasze i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 150 stopni na 10-15 minut, pilnując aby bułki nie za bardzo się zarumieniły. Podajemy jako przekąska, bądź do sałatki.

Tagi:

sery ser