BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Bajaderka ze smalcu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatne i kruche rozplywajace sie w ustach ciacho.

Bajaderka ze smalcu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bajaderka ze smalcu

 

  • 200g smalcu) 2 zoltka, jajko , 1/2 szkl smietany, 2 lyzeczki proszku do pieczenia, lyzka oleju
  • Masa 4 lyzki kakao 1/2 szkl mleka
  • Dodatkowo sloiczek dzemu

Sposób przygotowania:

Bajaderka ze smalcu
Wszystkie skladniki ciasta wsypac do miski, wyrobic na gladka mase. Podzielic na dwie rowne czesci i upiec dwa osobne placki w temp 200 st na zloty kolor. Pierwzszy placek posmarowac dzemem , a drugi pokruszyc i dodac do niegio kakao i mleko. wyrobic mase kakaowa. Wylozyc ta mase na posmarowany dzem. Ciast polukrowac. Smacznego.
Bajaderka ze smalcu

Tagi:

jajko jajka mak