Sposób przygotowania:
Najlepsze domowe bajgle
1.Drożdże rozcieramy z cukrem i mlekiem,następnie dodajemy jajka i lekko rozmącamy,na koniec dodajemy sól i stopniowo mąkę,zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1 godzinę,żeby ciasto wyrosło. 2.Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 równych części.Z każdej części toczymy długi wałek,z połowy wałka formujemy kółko,a pozostałym ciastem oplatamy formując obwarzanek. 3.W garnku gotujemy wodę ,którą lekko solimy i słodzimy.Do wody wrzucamy partiami precle i gotujemy kilka sekund,następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i osuszamy na papierowym ręczniku. 4.Precle układamy na suchej blaszce. 5.Następnie pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
zbysiowa
Babeczka35
Polecam,bo są pyszne:)
robaczek
Babeczka35
Polecam takie bajgle, warto i nie są trudne w wykonaniu, a są pyszne :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)