Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Bakaliowa surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rodzynki namoczyć. Daktyle i figi drobno pokroić, orzechy posiekać.

Bakaliowa surówka

Składniki:

Bakaliowa surówka

 

  • 25 g daktyli
  • 25 g fig
  • 50 g rodzynek
  • 100 mieszanych orzechów
  • 1/2 cytryny
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki śmietanki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • kawałek laski wanilii
  • 50 g cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Bakaliowa surówka
Żółtko ubić z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy, wymieszać ze śmietanką. Bakalie wymieszać w salaterce, skropić sokiem z cytryny i polać sosem.