kwiatula

kwiatula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

bakaliowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dzieciaki przepadają za tym ciastem..:-)

bakaliowiec

Składniki:

bakaliowiec

 

  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 250 gr margaryny np kasi
  • po 10 dag bakali: rodzynki,suszonej moreli,smazonej skórki pomaranczowej
  • 5 jaj
  • op.cukru waniliowego
  • 2 łyzki prozku do pieczenia
  • kilka kroli aromatu najlepiej pomaranczowego
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 3 łyzki mleka
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

bakaliowiec
jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym oraz aromatem a nastepnie stopniowo dodawac miekka margarynę oraz mąke z proszkiem do pieczenia bakalie drobno pokroic dodac do masy wymieszac
ciasto wyłozyc na blaszke o wym.28x25 cm piec 40min w 180st
polewa: na małym ogniu rozpuscic pokruszoną na kawałki czekoladę z 3 łyzkami mleka
ciasto udekorowac polewą oraz posypac np wiórkami kokosowymi lub kolorowa posypką

Tagi:

czekolada