Sposób przygotowania:
Bakaliowy schab Eli z piekarnikaprzygotować przyprawy
Kosteczki cebulowe rozkruszyć, dodać czosnek granulowany, sól, pieprz i wymieszać.
przygotowanie farszu
Morele i śliwki suszone drobno pokroić. Orzechy włoskie posiekać. Do farszu dodać miód i wymieszać.
przygotowanie schabu
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oczyścić schab ze ścięgien. Schab naciąć wzdłuż w trzech miejscach.
przygotowanie schabu cd
Nacięty schab natrzeć przygotowanymi przyprawami.
przygotowanie schabu cd
W nacięcia włożyć przygotowany farsz. Naczynie wysmarować olejem. Schab włożyć do naczynia i obłożyć wzdłuż rulonikami z folii aluminiowej lub związać sznurkiem. Naczynie przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół i piec schab przez około 70 minut. Upieczony schab ostudzić i schłodzić w lodówce.
Smacznego