eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam boczek czosnkowo paprykowy. Upiekłam go w piekarniku pod przykryciem żeby był soczysty.

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy

Składniki:

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy

boczek

przyprawy

dodatki

  • 50 ml oleju

Sposób przygotowania:

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy

przygotowanie przypraw

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy
Przygotować posiany czosnek, paprykę, sól i pieprz.

Czosnek obrać z łupinek i drobniutko posiekać. Przygotować słodką paprykę, pieprz i sól.

przygotowanie boczku

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy
Osuszyć papierowym ręcznikiem opłukany boczek.

Boczek opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie boczku cd

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy
Włożyć na noc do lodówki natarty czosnkiem boczek.

Boczek natrzeć posiekanym czosnkiem i włożyć do lodówki na noc.

przygotowanie boczku cd

Pieczony boczek Eli czosnkowo paprykowy
Przygotowany boczek natrzeć przyprawami i skropić olejem. ir

Paprykę, pieprz i sól wymieszać. Przyprawami natrzeć przygotowany boczek i włożyć do naczynia żaroodpornego. Całość skropić olejem i przykryć naczynie. Piec boczek około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po upieczeniu boczek ostudzić i włożyć do lodówki.

Smacznego