Sposób przygotowania:
Bakaliowy tort sułtański
Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę, po chwili dodaj do nich żółtka wraz z płynnym masłem oraz przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, całość delikatnie połącz. Gotowe ciasto biszkoptowe przelej do tortownicy i piecz je w 170stop przez 30min, po upieczeniu i ostudzeniu ciasta przygotuj krem.
Do miski wlej schłodzoną śmietankę i dodaj do niej cukier trzcinowy, całość ubij na sztywno a na koniec dodaj bakalie.
Gotowy spód biszkoptowy nasącz rumem i ułóż na min warstwę małych bezików, na nie zaś wyłóż ubitą śmietanę. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Do miski wlej schłodzoną śmietankę i dodaj do niej cukier trzcinowy, całość ubij na sztywno a na koniec dodaj bakalie.
Gotowy spód biszkoptowy nasącz rumem i ułóż na min warstwę małych bezików, na nie zaś wyłóż ubitą śmietanę. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Magdalena88