Sposób przygotowania:
Tort kokosowy najeżony bakaliami
Spód kokosowy-ubić białka na sztywno z cukrem dodać kokos i wymieszać łyżką wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 27 cm.Upiec.Po upieczeniu ostudzić i zdjąć papier.Odmierzyć 300 ml soku z moreli odlać pół szklanki resztę soku zagotować z 2 łyżkami cukru ,wlać rozmieszany budyń w odlanym soku i ponownie zagotować.Ostudzić. Krem bakaliowy- utrzeć margarynę do białości dodawać porcjami zimny budyń i ucierać.Do kremu budyniowego dodać pokrojoną w drobną kostkę czekoladę,płatki migdałów,żurawinę oraz pokrojone w kostkę morele.Wymieszać łyżką i rozsmarować na spodzie kokosowym.Na krem rozsmarować bitą śmietanę ,posypać prażonymi migdałami i za pomocą szprycy udekorować brzeg toru.Na końcu udekorować kawałkami moreli.Schłodzić. Bita śmietana-zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną letnią żelatynę,chwilkę zmiksować. Migdały do dekoracji podprażyć na suchej patelni.