pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Bakłażan

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bakłażana przekroić wzdłuż, posolić skórkę i zostawić na około godzinkę (pozbędziemy się ewentualnego gorzkiego posmaku) ...

Bakłażan

Składniki:

Bakłażan

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan
Bakłażana przekroić wzdłuż, posolić skórkę i zostawić na około godzinkę (pozbędziemy się ewentualnego gorzkiego posmaku) następnie delikatnie wydrążyć miąższ.
Miąższ posiekać razem z pomidorem,cebulą i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i przyprawy. Podlać łyżką wody, dusić kilka minut.
Farszem napełnić bakłażana, na wierzch położyć plastry sera przykryć i chwilkę poczekać aż ser się rozpuści.

(skórkę trzeba delikatnie przypalić).
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1046/1006/