Bakłażan smażony na ostro

         
ocena: 4/5 głosów: 2

bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Na rozgrzany olej kłaść

Bakłażan smażony na ostro

Składniki:

Bakłażan smażony na ostro

 

  • 2 bakłażany
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 suszone papryczki chili
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Sposób przygotowania:

Bakłażan smażony na ostro
bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Na rozgrzany olej kłaść bakłażany i smażyć z 2 stron na złoty kolor. Zdejmować z patelni, osączać z tłuszczu i układać w naczyniu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek oraz pokruszoną papryczkę chili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana. Podawać z ryżem.

Tagi:

bakłażan