choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

bakłażan wserowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne bakłażany w panierce serowej

bakłażan wserowej panierce

Składniki:

bakłażan wserowej panierce

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

bakłażan wserowej panierce
Bakłażany dokładnie umyj, następnie pokrój wzdłuż w plastry. Posyp solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i zarumień plastry lekko z jednej strony. Wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek z serem, bułką tartą i trzema łyżkami oliwy.
Plastry zdejmij z patelni i posmaruj je panierką z serem po nie przysmażonej stronie.
Smaż je pod przykryciem na małym ogniu aż ser się ładnie roztopi.