MegO

MegO

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Bakłażan z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny dodatek do obiadu albo kanapki: bakłażan z porem i słonecznikiem - na ciepło.

Bakłażan z porem

Składniki:

Bakłażan z porem

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan z porem
Bardzo proste wykonanie.Por pokroić w pół-latarki i zalać wrzątkiem - odstawić na 5 minut. Bakłażana przekroić na pół - wzdłuż i delikatnie wydrążyć. Pokroić w paski albo kostkę - kształt obojętny, ale dość cienko.Bakłażana podsmażyć na oliwie z oliwek - niewielka ilość tłuszczu. Jeśli zacznie się przypiekać podlać trochę wodą. Dodać sól, pieprz, czosnek i oregano. Na koniec dodać por i smażyć ok.5 minut. Podawać na ciepło ze słonecznikiem.

Tagi:

bakłażan