madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Bakłażanowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka przekąska, najlepiej smakuje na ciepło. Można podać na śniadanie ale także jako przystawkę albo dodatek do dań z grilla.

Bakłażanowe roladki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bakłażanowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Bakłażanowe roladki
Bakłażana myjemy i osuszamy. Kroimy go wzdłuż na plastry i solimy, a następnie odstawiamy na 15- 20 minut. Na rozgrzanej patelni najlepiej grillowej, ja użyłam zwykłej rumienimy plastry bakłażana z każdej strony. Zrumienione plastry smarujemy sosem czosnkowym, następnie kruszymy na nie ser. Układamy kawałek pomidora i zwijamy roladki. Podajemy na ciepło.
Bakłażanowe roladki
Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry i solimy
Bakłażanowe roladki
Na rozgrzanej patelni rumienimy pokrojone plastry
Bakłażanowe roladki
Smarujemy sosem kruszymy ser i układamy ppomidora