Bakłażany faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam Bakłażany faszerowane;-))))

Bakłażany faszerowane

Składniki:

Bakłażany faszerowane

 

  • 2 duże bakłażany
  • 200 g farszu
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki utartego parmezanu

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany faszerowane
Bakłażany opłukać, przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ, pozostawiając warstwę grubości 6 mm. Wydrążony miąższ posiekać, przesmażyć na 3 łyżkach oliwy, gdy się zrumieni, wymieszać z farszem. Bakłażany napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i posypać parmezanem. Piec 45 minut w temperaturze 180 st.C.

Tagi:

bakłażan