krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Bakłażany nadziewane warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Bakłażany nadziewane warzywami

Składniki:

Bakłażany nadziewane warzywami

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany nadziewane warzywami
Bakłażany obrać, przekrajać wzdłuż, wydrążyć. Cebulę i warzywa pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć w oleju. Do podduszo- nych jarzyn dodać przetarte pomidory, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Połówki bakłażanów przełożyć nadzieniem, ułożyć w rondlu na rozgrzanym tłuszczu, wlać trochę wody, dusić pod przykryciem. Z mąki I masła przygotować zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, dodać do bakłażanów, chwilę poddusić. Podawać z kaszą lub ziemniakami.