marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Baleron białoruski.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kurczaka opłukać,odciąć udka i skrzydełka,wybrać mięso i kości nożykiem.Mięso pokroić,wymieszać z jajem i przyprawami,wyrobić,nadziać i piec

Baleron białoruski.

Składniki:

Baleron białoruski.

 

Sposób przygotowania:

Baleron białoruski.
Kurczaka opłukać dokładnie,odciąć udka ze skrzydełkami,wyjąć kości i mięso ostrym nożykiem.Mięso oddzielić i pokroić na kostkę
i wymieszać z jajkiem i przyprawami.Rękoma wyrabiać masę,ufor-
-mować z niej kulę,a potem prostokąt.Umieścić wewnątrz skóry,za-
-winąć,uformować i spiąć metalowymi szpadkami.Piec w temp.180-
220 st.C przez 1,5 godziny.Schłodzić,pokroić w plastry.Podawać z
żurawiną.