ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Bananowa krówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybkie ciacho dla łasuchów :)

Bananowa krówka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bananowa krówka

 

  • 3 banany
  • puszka masy krówkowej
  • opakowanie ciastek digestive
  • 100 g masła
  • 500 ml śmietanki tortowej 36%
  • kilka herbatników (moga być zwykłe i czekoladowe)

Sposób przygotowania:

Bananowa krówka
Ciastka digestive kruszymy w robocie lub przy pomocy wałka. Masło roztapiamy w rondelku i i mieszamy z ciastkami. Taką masą wykładamy spód formy i dokładnie wyrównujemy(wyłożonej papierem do pieczenia). Masę krówkową wkładamy do garnka o zalewamy wrzątkiem i trzymamy tak ok. 5 minut. W tym czasie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno a banany kroimy w plastry. Na spód z ciastek wykładamy równomiernie masę krówkową, następnie banany a na to warstwę ubitej śmietany. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Takie ciacho wkładamy na noc do lodówki i gotowe. Smacznego :)
Bananowa krówka
banany kroimy w równe plastry i dodajemy do ciasta
Bananowa krówka
spód z ciastek digestive i roztopionego masła
Bananowa krówka
banany na spodzie z ciastek i masie krówkowej

Tagi:

ciastka