Sposób przygotowania:
Bananowe ciasto drożdżowe
CIASTO: Margarynę topimy. Studzimy. Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego drożdże, łyżkę cukru oraz mąkę, tyle by uzyskany rozczyn miał konsystencję śmietany. Gotowy pozostawimy do podrośnięcia. Gdy podrośnie dodajemy do niego pozostałą mąkę, cukier, sól oraz jajka. Zagniatamy ciasto około 10 minut. Pod koniec wlewamy tłuszcz. Zagniatamy jeszcze 5 minut. Ciasto powinno odchodzić od ręki oraz garnka. Gotowe odstawiamy do podrośnięcia (w ciepłe miejsce). Między czasie przygotowujemy nadzienie oraz kruszonkę. Wyrośnięte ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę. Na ciasto wykładamy cienka warstwę budyniu. Na budyniu układamy plasterki banana. Całość posypujemy kruszonką. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w 180˚C. BUDYŃ: Z podanych składników gotujemy budyń. Lekko przestudzony wykładamy na wyłożone ciasto BANANY: Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, które układamy na budyniu. KRUSZONKA: Składniki kruszonki przekładamy do miski i w rękach łączymy je, jednocześnie rozkruszają.