Sposób przygotowania:
Bananowe drożdżówki.
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, zostawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z białym cukrem i solą. Palmę roztopić i przestudzić. Do sypkich składników dodać jajko, palmę i rozczyn drożdżowy. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć dłońmi w duży prostokąt, posypać brązowym cukrem. Banany obrać, pokroić w ukośne plastry. Plasterki banana ułożyć na cieście na brązowym cukrze. Ciasto zwinąć w roladę, kroić w ok. 3-4 cm grubości plastry. Układać je na natłuszczonej blasze. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Jeszcze ciepłe drożdżówki polukrować.