Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bananowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste, tanie i bardzo smaczne

Bananowe racuszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bananowe racuszki

 

  • 2 szt banany pokrojone w talarki
  • 0,5 łyżeczki soda
  • 1/2 l jogurt naturalny
  • 2 szt jajka
  • 350 g mąka
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Bananowe racuszki
Banany obrać, pokroić w talarki. Ciasto: Do miski wlać jogurt. Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem. Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta włożyć banany, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.
Bananowe racuszki
Z podanych składników zostało przygotowane ciasto, do ciasta zostały dodane banany
Bananowe racuszki
Przepyszne placuszki, zostały wyłożone na talerz i obsypane cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka