Sposób przygotowania:
Bananowiec
Biszkopt: białka z cukrem ubić na sztywno, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec20 min. w temp. 200*C.
Krem: jajka z cukrem ubić na parze. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzącej wody. Po wystudzeniu- jajka połączyć z masłem. Banany zmiksować, połączyć z masą, na końcu dodać żelatynę (zimną). i wymieszać. Wyłożyć krem na zimne ciasto i włożyć do lodówki na kilka minut. Dwa banany pokroić w plasterki, ułożyć na kremie. Zalać tężejącą galaretką.
Smacznego
Krem: jajka z cukrem ubić na parze. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzącej wody. Po wystudzeniu- jajka połączyć z masłem. Banany zmiksować, połączyć z masą, na końcu dodać żelatynę (zimną). i wymieszać. Wyłożyć krem na zimne ciasto i włożyć do lodówki na kilka minut. Dwa banany pokroić w plasterki, ułożyć na kremie. Zalać tężejącą galaretką.
Smacznego