dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bananowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczne ciasto do kawy.

Bananowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowiec

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec
Miękko margarynę miksujemy z cukrem na krem. Następnie dodajemy jajka. Mąkę pszenną mieszamy z krupczatką i proszkiem do pieczenia. Stopniową dodajemy do margaryny. Dokładnie miksujemy. Banany obieramy ze skórki, odcinamy końcówki. Owoce zgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Wylewamy do formy.Pieczemy w 180 stopniach ok 45 minut. Upieczone i wystudzone ciasto oblewam polewą czekoladową. Smacznego.
Bananowiec
Miękko margarynę ucieramy z cukrem i jajkami.
Bananowiec
Do margaryny dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Bananowiec
Obrane banany dokładni rozgniatamy widelcem.
Bananowiec
Ciasto dokłądnie mieszamy z rozgniecionymi bananami.