Sposób przygotowania:
bananowiec
ciasto: białka ubić z cukrem , dodać żółtka i dalej ubijać na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać ,piec w temperaturze 180' C ok 1/2 godziny masa: galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody, margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem, dodajemy zmiksowane banany i tężejącą galaretkę , wykładamy na ciasto. Następnie kroimy pozostałe banany w plasterki i układamy na masie . zalewamy je tężejącą galaretką zieloną (dwie galaretki rozpuszczone w dwóch szklankach wody). Białka ubij z 3 łyżkami cukru kryształu,dodaj tężejącą galaretkę czerwoną rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody powstałą masę wyłóż na placka , na wierzch wylej rozpuszczoną w 1 szklance wody tężejącą galaretkę czerwoną
Czarna1993
ewelina006600
yola
Ciasto jest ok. a ja uwielbiam banany :)