Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto Eli z rabarbaremprzygotowanie rabarbaru
Rabarbar obrać, opłukać, osuszyć i pokroić.
przygotowanie rabarbaru cd
Do płaskiej formy do pieczenia wsypać cukier.
przygotowanie rabarbaru cd
Na ogniu roztopić cukier tak żeby powstał karmel.
przygotowanie rabarbaru cd
Do karmelu dodać pokrojony rabarbar i dusić żeby puścił sok.
przygotowanie ciasta
Jajka wybijać pojedynczo i przelewać do miseczki.
przygotowanie ciasta cd
Odmierzyć cukier i dodać cukier waniliowy.
przygotowanie ciasta cd
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
przygotowanie ciasta cd
Margarynę roztopić i przestudzić.
przygotowanie ciasta cd
Do jajek dodać cukier z cukrem waniliowym i utrzeć do białości.
przygotowanie ciasta cd
Do utartej masy dodawać mąkę, mleko i mieszać. Na koniec dodać margarynę i jeszcze dokładnie wymieszać.
przygotowanie ciasta cd
Rabarbar w karmelu ostudzić.
przygotowanie ciasta cd
Na rabarbar wylać ciasto i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C góra - dół.
Piec ciasto około 80 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło.
przygotowanie ciasta cd
Odstawić na 10 minut ciasto po wyjęciu z piekarnika. Po tym czasie odwrócić ciasto do góry dnem i ostudzić. Smacznego!
zbysiowa
eli_555
Więc częstuj się. Ciasto było pyszne.