Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 922]

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki są przepyszne i kuszą już podczas smażenia. W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak.

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

Składniki:

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

9 sztuk:

  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne)
  • 1/2 banana
  • 2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie)
  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

Masa:

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny
Kasza manna powinna być sucha, nieugotowana.

Wszystkie składniki zblendować na jednolitą konsystencję.

Smażenie:

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny
Placuszki można też smażyć na oleju rzepakowym lub maśle.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i za pomocą łyżki stołowej - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka = 1 placuszek.)

Placki smażyć na rumiano z obu stron.

Podanie:

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny
Placki na zimno również świetnie smakują.

Placuszki podawać najlepiej bezpośrednio po usmażeniu z ulubionymi dodatkami lub w wersji solo.