Sposób przygotowania:
Omlet jabłkowo-miodowy
Do jednej miski wbijam żółtko, do drugiej białko. Białko miksuję z miodem na najwyższych obrotach (piana nie musi być sztywna, ale powinna powiększyć objętość). Żółto miksuję z startym grubych oczkach jabłkiem, mlekiem i mąką. Następnie dodaję ubite białko i delikatnie mieszkam składniki łyżką tylko do połączenia.
Omlet smażę z każdej strony.
Najłatwiej obrócić omlet w następujący sposób - zsuwam go z patelni na talerz. Następnie przykrywam patelnią i obracam, tak aby omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną.
Omlet podaję sam lub posypany delikatnie cukrem pudrem.
Omlet smażę z każdej strony.
Najłatwiej obrócić omlet w następujący sposób - zsuwam go z patelni na talerz. Następnie przykrywam patelnią i obracam, tak aby omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną.
Omlet podaję sam lub posypany delikatnie cukrem pudrem.