Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszne , i zarazem bardzo słodkie naleśniki z toffi i czekoladą , podane w formie tortu , który zachwyci nie tylko dzieci , ale i dorosłych.

Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą

Składniki:

Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą

 

 

 

 

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • NALEŚNIKI :

 

 

 

 

 

  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

 

  • sól – 1 szczypta

 

  • olej – 50 ml

 

  • DODATKOWO :

 

  • masa toffi w puszce – 150 g

 

  • krem czekoladowy ( np.nutella ) – 150 g

 

 

  • cukier puder

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko , olej i roztrzepane jajka – dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone w plastry banany i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Smażymy nieduże , średniej grubości naleśniki. W rondelku z kąpielą wodną roztapiamy krem czekoladowy , masę toffi podgrzewamy. Na dużym talerzu układamy naleśnika smarujemy toffiposypujemy podprażonymi płatkami migdałów , przykrywamy kolejnym i smarujemy kremem czekoladowym – czynność powtarzamy do wykończenia składników. Dekorujemy płatkami migdałów i cukrem pudrem. Odstawiamy chwilę „ do przegryzienia „ Podajemy pokrojone w trójkąty. Smacznego!