zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Banany zanurzane w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Apetyczne banany zanurzane w cieście naleśnikowym

Banany zanurzane w cieście naleśnikowym

Składniki:

Banany zanurzane w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Banany zanurzane w cieście naleśnikowym
Do głębokiego naczynia wlewamy mleko. Wbijamy jajko, wsypujemy cukier, sól oraz mąkę. Ubijamy mikserem ciasto. Banany obieramy ze skórki. Kroimy w grubsze plastry. Na rozgrzaną patelnię z olejem łyżką kładziemy banany zanurzone w cieście, tworząc niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gotowe placuszki posypujemy cukrem pudrem.