oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Baranina z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie mięsne z cebulą jest najsmaczniejsze :D

Baranina z cebulą

Składniki:

Baranina z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Baranina z cebulą
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle i zmieszać z drobno pokrojoną podsmażoną cebulą oraz przecierem pomidorowym, solą i pieprzem. Do naczynia wlać trochę wywaru, ugotowanego na kościach, a następnie dusić mięso na małym ogniu. Na 15 minut przed końcem duszenia dodać rozprowadzoną wywarem przesmażoną mąkę. Przed podaniem baraninę posypać zieloną pietruszką. Oddzielnie podaje się ogórki konserwowe.