Sposób przygotowania:
Bardzo kruche pieguski
Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puszysty krem z dodatkiem cukru pudru i szczypty soli. Dodajemy śmietanę kremówkę oraz porcjami przesiane sypkie składniki. Całość miksujemy do połączenia się składników.
Na koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki orzechy oraz mleczną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałego ciasta odrywamy porcje w miarę równej wielkości i formujemy z nich kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 st około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek.
Na koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki orzechy oraz mleczną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałego ciasta odrywamy porcje w miarę równej wielkości i formujemy z nich kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 st około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek.