Sposób przygotowania:
Bardzo porzeczkowa pianka
Porzeczki umyć, dobrze osuszyć i obrać z gałązek. Żelatynę przesypać do wody i zostawić na około 5 minut do napęcznienia. Do miski przełożyć oba rodzaje danonków, dodać cukier puder i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej ( opuszkami palców sprawdzić czy nie zostały grudki). Następnie przelać ją do serków i mikserem na niskich obrotach delikatnie wymieszać. Do masy dodać 2/3 przygotowanych porzeczek i wszystkie płatki czekoladowe. Wymieszać do połączenia składników. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ciasno i w miarę możliwości szczelnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Następnie wylać połowę przygotowanej masy. Wyrównać. Ułożyć drugą warstwę herbatników i wylać resztę masy. Wyrównać. Posypać resztą porzeczek i równomiernie je rozłożyć. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody i ostudzić. Zimną delikatnie wylać na piankę i odłożyć do stężenia całości. Przed podaniem uwolnić piankę z obręczy. Smacznego!
misia5
monikaT83
julcia12437
monikaT83
czekoladka_m
monikaT83
marietta
monikaT83
edytaha
monikaT83