iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Barsz biały z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobry biały barszczyk z mięskiem

Barsz biały z mięsem

Składniki:

Barsz biały z mięsem

 

  • 1 szt biały barszcz,
  • 1 łyzka chrzan,
  • 1/2 kg biodrówka,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt śmietana 12%,
  • 1 łyżka masło

 

Sposób przygotowania:

Barsz biały z mięsem
W dużym garnku gotujemy biodrówkę 1-2 kawałki .Ziemniaki i marchewkę obieramy z skórki .Ziemniaki kroimy w kostkę marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej .Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy zupkę .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy .Doprawiamy pieprzem solą jak trzeba .

Tagi:

barszcz