iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Barszcz biały chrzanowo-czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny aromatyczny biały barszcz

Barszcz biały chrzanowo-czosnkowy

Składniki:

Barszcz biały chrzanowo-czosnkowy

 

  • 2 szt ziemniaki,
  • 25 dag kiełbasa,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 1 szt marchewka,
  • pietruszka,
  • 2 szt biały barszcz,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 łyżka chrzan,
  • 1 łyżka mąka,
  • 3 szt jajka,
  • 2 szt kostka bulionowa

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały chrzanowo-czosnkowy
Do ok 3 l wody wkładamy kostki rosołowe i starte warzywa gotujemy .Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojoną w kostkę kiełbasę -pod koniec smazenia dodajemy łyżkę mąki mieszamy mocno i podlewamy wywarem z zupy . Do garnka z warzywami wlewamy rozrobione w wodzie białe barszcze . Mieszamy i dodajemy obrane i pokrojone ziemniaczki po ok 15 min-gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy smażoną cebulkę z kiełbasą i zasmażką . Gotujemy . Doprawiamy majerankiem ,dodajemy wyciśnięty czosnek i łyżkę chrzanu.Mieszamy .Dodajemy ugotowane pokrojone jajka .Nie gotujemy już .Dodajemy natkę pietruszki