Sposób przygotowania:
Barszcz biały wg Onego
Kurę dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 45 minut. Marchewkę obieramy i kroimy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Jedną obraną cebulę i pietruszkę w całości wkładamy do gotującego się rosołu wraz z pozostałymi pokrojonymi warzywami. Gotować do miękkości warzyw. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy. Na wytopiony tłuszcz z kiełbasy wrzucamy drugą cebulę pokrojoną w kostkę. Całość smażymy, aż cebula się zeszkli. Z gotującego się rosołu z warzywami wyjmujemy kurę, cebulę i pietruszkę i przekładamy podsmażoną kiełbasę z cebulą. Barszcz biały Winiary wsypujemy do kubka z 200ml zimnej wody i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Całość mieszamy i gotujemy ok. 5minut. Gotową zupę nalewamy na talerze. Na wierzch każdej porcji układamy pokrojone w ćwiartki jajko na twardo.