ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Barszcz biały wg Onego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i syta zupa dla całej rodziny

Barszcz biały wg Onego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz biały wg Onego

 

  • pół kury
  • 2 marchewki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 3 sztuki kiełbasy śląskiej
  • 1 opakowanie barszcz biały Winiary
  • Majeranek do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jaja na twardo (1 sztuka na talerz)

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały wg Onego
Kurę dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 45 minut. Marchewkę obieramy i kroimy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Jedną obraną cebulę i pietruszkę w całości wkładamy do gotującego się rosołu wraz z pozostałymi pokrojonymi warzywami. Gotować do miękkości warzyw. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy. Na wytopiony tłuszcz z kiełbasy wrzucamy drugą cebulę pokrojoną w kostkę. Całość smażymy, aż cebula się zeszkli. Z gotującego się rosołu z warzywami wyjmujemy kurę, cebulę i pietruszkę i przekładamy podsmażoną kiełbasę z cebulą. Barszcz biały Winiary wsypujemy do kubka z 200ml zimnej wody i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Całość mieszamy i gotujemy ok. 5minut. Gotową zupę nalewamy na talerze. Na wierzch każdej porcji układamy pokrojone w ćwiartki jajko na twardo.
Barszcz biały wg Onego
Kurę dokładnie myjemy wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok 45 minut Marchewkę obieramy i kroimy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Jedną obraną cebulę i pietruszkę w całości wkładamy do gotującego się rosołu wraz z pozostałymi pokrojonymi warzywami Gotować do miękkości warzywEtap 1
Barszcz biały wg Onego
Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy Na wytopiony tłuszcz z kiełbasy wrzucamy drugą cebulę pokrojoną w kostkę Całość smażymy aż cebula się zeszkli
Barszcz biały wg Onego
Z gotującego się rosołu z warzywami wyjmujemy kurę cebulę i pietruszkę i przekładamy podsmażoną kiełbasę z cebulą
Barszcz biały wg Onego
Barszcz biały Winiary wsypujemy do kubka z 200ml zimnej wody i dokładnie mieszamy Wlewamy do gotującej się zupy Doprawiamy do smaku majerankiem solą i pieprzem Całość mieszamy i gotujemy ok 5minut